3 ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ Γ'
με ΦΠΑ
Καλώς σε φέρανε πάνω στ' ανάλαφρα φτερά τους του πέλαγου οι μυρωμένες αύρες, του βουνού οι δροσάτοι ζέφυροι. Καλώς μας έφτασες μ' όλα τα πλούτη και τα καλά σου, μ' όλες τις ομορφιές και τις χάρες σου.
Να 'ξερες με πόση λαχτάρα σε περίμενα, με πόση ανυπομονησία σε καρτερούσα... Κάθε τόσο έριχνα ματιές, γεμάτες αγωνία, στο ημερολόγιο του τοίχου. Ξεφύλλιζα και ξαναξεφύλλιζα τα βιβλία του σχολείου, μετρούσα τις σελίδες, που ακόμη απόμειναν, κι ώρες-ώρες άφηνα το βλέμμα μου να πλανιέται νοσταλγικά μακριά κατά τα δαντελωτά ακρογιάλια μας, κατά τις ολοπράσινες βουνοπλαγιές, που μου φαινόταν πως με καλούσαν με μύριες φωνές κοντά τους.
Και να που έφτασες, γλυκό καλοκαιράκι. Μαζί σου ήρθαν κι οι διακοπές. Τα διαβάσματα κι οι διαγωνισμοί τελείωσαν και μαζί τους πήραν τέλος κι οι σκοτούρες κι οι αγωνίες, οι στενοχώριες και τα καρδιοχτύπια. Τα βιβλία έκλεισαν, έκλεισαν κι οι πόρτες του σχολείου, έκλεισε και τούτη η σελίδα της σχολικής ζωής.
Τώρα χαρά και ξενοιασιά, τώρα μπάνια και παιγνίδια, εκδρομές και περίπατοι. Τώρα ξεφαντώματα στο γαλανό το κύμα, σκαρφαλώματα σ' απάτητες βουνοκορφές, παρέα με τους σταυραϊτούς και τ' αηδόνια, συντροφιά με τα δελφίνια και τις ψαρόβαρκες, με τους απλούς ανθρώπους του βουνού και του κάμπου.
Τώρα, συντροφιά με τις "ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ", ξεκινώ για το μεγάλο πανηγύρι της χαράς και της ευτυχίας.
Καλώς ήρθες, γλυκό, πανέμορφο καλοκαίρι!.. (Από την έκδοση)

Οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο στις αγορές μέσω eshop
Ο Γιάννης Δ. Μπάρτζης γεννήθηκε το 1951 και έμαθε τα πρώτα γράμματα στην Αρχαία Κόρινθο, όπου κατοικεί με την οικογένειά του, αφού έκανε μια μακρά διαδρομή ως δάσκαλος της στοιχειώδους εκπαιδεύσεως, αρχικά στην Αθήνα και μετέπειτα για πάνω από δεκαπέντε χρόνια στην επαρχία Καλαβρύτων Αχαΐας.
Ορισμένα από τα έργα του είναι: Η σχολική εφημερίδα, Σκέφτομαι και γράφω – Εκθέσεις, Γραμματική σε 76 μαθήματα, Τα μυρμήγκια της ειρήνης, Ξύλινο παραμύθι, 66 Φράσεις δυόμισι χιλιάδων χρόνων, Αργείος εσπερινός (βραβείο «Μιχαήλας Αβέρωφ» από την Ε.Ε.Λ.), UFO στα Διγελιώτικα (βραβείο επιστημονικής φαντασίας από τη Γ.Λ.Σ.), Την προηγούμενη μέρα, Τιριγκλίκ (βραβείο «Διονυσίου Τροβά» από τη Γ.Λ.Σ.), Πασχαλινά διηγήματα, Ανθολογία Χριστουγεννιάτικου και Πρωτοχρονιάτικου διηγήματος, UFO στη Β΄ Γυμνασίου (έπαινος της Γ.Λ.Σ.), Η Κορινθία στην Παιδική Λογοτεχνία κ.ά.
Το 2006 κυκλοφόρησε η διδακτορική του διατριβή: Πέτρος Πικρός - Στράτευση, Αντιπαραθέσεις, Πικρίες στη Λογοτεχνία του Μεσοπολέμου και Βιβλιογραφία – Εργογραφία Πέτρου Πικρού. Έχει ανακαλύψει και ταυτοποιήσει έργα του Πέτρου Πικρού, τα οποία είχαν δημοσιευθεί στο μεσοπόλεμο κυρίως με άγνωστα ψευδώνυμα σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει επιμεληθεί σύγχρονες επανεκδόσεις τους, όπως: Θεοφανώ - Η Μεσσαλίνα του Βυζαντίου, Από την άρρωστη Ζωή - Ζωή με όνειρα - Το νούμερο 11, Σπιναλόγκα, Λουκρητία Βοργία - Αιματηροί έρωτες του μεσαίωνος. Το 2014 κυκλοφόρησε το ιστορικό μυθιστόρημά του Φεύγω ξένη (εκδ. Αντ. Σταμούλη – Θεσσαλονίκη), που αναφέρεται στην επανάσταση του 1821 στην Κορινθία, το 2019 το ιστορικό του μυθιστόρημα Ορχάν – Στην αυλή των Παλαιολόγων (εκδ. Καστανιώτη – Αθήνα) και το 2021 το ιστορικό μυθιστόρημα Κρινολίνο και γιαταγάνι (εκδ. Καστανιώτη – Αθήνα).
Από το 1993 έως το 2012, εξέδιδε στην Αρχαία Κόρινθο -με τη σύζυγό του, εικονογράφο, συγγραφέα Δέσποινα Στίκα- την τρίμηνη τοπική εφημερίδα "ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ". Υπήρξε συνεργάτης επί χρόνια του παιδικού περιοδικού της ΠΑΣΕΓΕΣ, «Συνεργασία», όπου δημοσίευε κυρίως διηγήματα.
Ο Χάρης Σακελλαρίου (1923-2007) γεννήθηκε στο Θαυμακό Φθιώτιδας. Σπούδασε παιδαγωγικά και φιλολογία και μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία στη σύγχρονη λογοτεχνία και τη σημειολογία. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του λόγου, δημοσίευσε περίπου 35 βιβλία για ενηλίκους και πάνω από 40 για παιδιά και για νέους. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, τον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", το Υπουργείο Παιδείας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Διηύθυνε τα περιοδικά "Νεοελληνικός Λόγος" και "Επιθεώρηση Παιδικής Λογοτεχνίας". Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως στέλεχος της ΕΠΟΝ. Από τα αντιπροσωπευτικότερα βιβλία του είναι τα "Ιστορία της Παιδικής Λογοτεχνίας", "Σημειολογία και Γλωσσολογία", "Σχολές και ρεύματα στη νεοελληνική λογοτεχνία", "Το παραμύθι χτες και σήμερα", "Τρία παιδιά χαμένα στο διάστημα", "Παραμύθια του γερο-Αβραάμ" κ.ά. Επίσης, ήταν συντάκτης λεξικών γλωσσικής παιδείας κι ανθολόγησε ποίηση και διηγήματα για παιδιά και νέους. Πέθανε τον Φεβρουάριο του 2007.