ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
με ΦΠΑ
Αυτό το χαμογελαστό πλάσμα, η Ελευθερίτσα, μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι η πιο πολύτιμη κληρονομιά που μπορούμε ν' αφήσουμε στα παιδιά μας είναι η γνώση και κυρίως, ο τρόπος και η διάθεση να την αποκτήσουν. Τα "παιχνίδια - δραστηριότητες" τα προετοιμάζουν γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Είναι απλά, παίζονται παντού και ανά πάσα στιγμή και τα μόνα εφόδια που απαιτούνται είναι κέφι και φαντασία.
Η προετοιμασία αυτή, μέσα από το παιχνίδι, βοηθά ουσιαστικά το παιδί να συνδέσει τη σχολική γνώση με τα ενδιαφέροντά του και διευκολύνει τη διερεύνηση σημαντικών θεμάτων που δεν χωρούν πάντα στο σχολικό πρόγραμμα. Η προετοιμασία στη γνώση αναπτύσσει την έκφραση και κάνει τον ελεύθερο χρόνο του δημιουργικό ενώ παράλληλα διευρύνονται οι ορίζοντές του και εμπλουτίζεται ο ψυχικός του κόσμος.
Σ' αυτό το έκτο και τελευταίο τετράδιο, το παιδί έχει ήδη κατακτήσει τις βασικές αρχές της ελληνικής γλώσσας. Μπορεί πια να αναπτύξει, σε ελεύθερη γραφή και με τη μορφή αλληλογραφίας, τις σκέψεις και τις απόψεις του σχετικά με θέματα που αφορούν τη ζωή του μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Τα θέματα αυτά τα έχει ήδη επεξεργαστεί στα προηγούμενα τετράδια αλλά εδώ έχει την ευκαιρία να τα συζητήσει...

Οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο στις αγορές μέσω eshop
Η Τατιάνια Ραΐση-Βολονάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτέρα Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών Βακαλό (1964-67). Με το βιβλίο, και γενικότερα, με το έντυπο ασχολήθηκε πολύ νωρίς. Από το 1980, το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται αποκλειστικά σχεδόν στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Στο διάστημα αυτό έως σήμερα έχει εικονογραφήσει 70 και πλέον βιβλία (σε πολλά από τα οποία έχει γράψει και το κείμενο), ημερολόγια, αφίσες, κάρτες, τετράδια, κλπ., συνεργαζόμενη με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Τσεχοσλοβακία, Ιράν, Τσεχία, Γιουγκοσλαβία, Σλοβακία, Ιαπωνία, Ρωσία, Ιταλία). Σαν σκηνογράφος δούλεψε στο θέατρο και την τηλεόραση. Το 1996 περιλήφθηκε στον Τιμητικό Πίνακα (Honour List) της ΙΒΒΥ για "Το παραμύθι που σου υποσχέθηκα" και βραβεύτηκε με το International Golden Pen of Belgrade" για το "Αλφαβητάρι" και "Το κουτί με τα γράμματα της Ελευθερίτσας". Το 1999 προτάθηκε η υποψηφιότητά της για το Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης Andersen 2000. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Η Μαριλένα Κουβέλη - Ασημακοπούλου γεννήθηκε το 1965 στη Λαμία. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας το 1986. Από το 1989 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συνεργάστηκε για δυο χρόνια (1997 και 1998) με την ομάδα επιστημονικής Έρευνας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο έρευνας την "Εκπαίδευση παλινοστούντων και αλλοδαπών μαθητών" (υπεύθυνος ομάδας Κ. Χρυσαφίδης). Τα έτη 1999 και 2000 είχε την ευθύνη της οργάνωσης, σύνταξης και διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών - Αποδήμου Ελληνισμού Μαλεσίνας.