ΦΥΛΗ ΜΟΝΟΓΑΜΙΑ
με ΦΠΑ
Υπάρχουν τρεις ευρύτατα διαδεδομένοι μύθοι για την ανθρώπινη φύση:
α) οι άνθρωποι διαιρούνται σε βιολογικές φυλές·
β) οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους επιθετικοί·
γ) οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν πραγματικά στη συμπεριφορά, τις επιθυμίες τους και την εγκεφαλική τους "καλωδίωση".
Οι μύθοι αυτοί δεν είναι μόνο εσφαλμένοι αλλά και εξαιρετικά βλαβεροί, καθώς διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο, επηρεάζουν τις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις και υπονομεύουν τις στοχεύσεις της κοινωνίας μας. Μέσα από μια συναρπαστική και ευρείας εμβέλειας αφήγηση, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη επιστημονικών επιχειρημάτων και την παρουσίαση δεδομένων από διαφορετικές επιστήμες (ανθρωπολογία, βιολογία, ψυχολογία), ο διακεκριμένος ανθρωπολόγος Agustin Fuentes καταρρίπτει τους τρεις μεγάλους αυτούς μύθους και συγκροτεί μια έγκυρη βάση γνώσεων που μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τις κοινές μας απόψεις σχετικά με την ύπαρξη βιολογικών φυλών, την έμφυτη φύση της επιθετικότητας και της βίας, καθώς και τη φύση της μονογαμίας και των έκφυλων διαφορών. Στο τέλος του βιβλίου, ο συγγραφέας παραθέτει μια σειρά από καίρια συμπεράσματα και χρήσιμες οδηγίες που βοηθούν τους αναγνώστες να αξιολογούν και να αποδομούν τους μύθους για την ανθρώπινη φύση από μόνοι τους. Προσιτό, συναρπαστικό και πρωτότυπο, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πλούσια και εμπεριστατωμένη περιγραφή τού πώς η φύση, ο πολιτισμός και η εμπειρία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, διαμορφώνοντας την πραγματικότητα του πολύπλοκου αυτού όντος που αποκαλείται "άνθρωπος".
Οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο στις αγορές μέσω eshop
Ο Agustín Fuentes (1966) σπούδασε ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, διετέλεσε επί σειρά ετών καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Νοτρ Νταμ (Ιντιάνα), ενώ από το φθινόπωρο του 2020 είναι καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα αντικειμένων:
την εξελικτική θεωρία,
την εξέλιξη της συνεργασίας και της κοινωνικής οργάνωσης στο ανθρώπινο είδος,
την οικολογία και τη συμπεριφορά των πρωτευόντων,
την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και άλλων ζώων,
τη διαπλοκή του βιολογικού και του κοινωνικού κ.ά.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 160 άρθρα και δοκίμια, 20 ακαδημαϊκά βιβλία, και το έργο του έχει βραβευτεί πάνω από δέκα φορές.