Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
με ΦΠΑ
Η «Συναισθηματική Γλώσσα» αποτελεί ένα πρωτότυπο εγχείρημα στην έρευνα της γλωσσικής μάθησης και των σύγχρονων αναγκών της ανθρωπιστικής παιδείας. Αποτελεί νέα θεώρηση μιας παλιάς ιδέας για τη δύναμη της ανάγνωσης, που περιγράφεται ως μέθοδος σε συγκεκριμένα στάδια αξιοποίησής της με τη βοήθεια του διαλόγου στην τάξη. Η θεώρηση της συναισθηματικής νοημοσύνης σε ένα μοντέλο γλωσσικής διδασκαλίας και προσέγγισης συναισθηματικών στόχων στην εκπαίδευση, η οποία υπήρξε μέχρι σήμερα μονομερώς προσανατολισμένη στη γνώση ως αποθήκευση πληροφοριών, διερευνάται μέσα από τη βιβλιοθεραπευτική προσέγγιση της μάθησης.
Στη Συναισθηματική Γλώσσα» ο αναγνώστης, εκτός από τα θεωρητικά δεδομένα, θα βρει παραδείγματα εφαρμογής της μεθόδου ως διδακτικό υλικό με ευέλικτες δραστηριότητες τόσο για την καλλιέργεια του γραπτού και προφορικού λόγου των μαθητών όσο και για την καλλιέργεια θετικής στάσης ζωής. Στη μελέτη αυτή υπάρχει επίσης αναλυτικός κατάλογος παιδικών και νεανικών βιβλίων σε θεματικές ενότητες εκπαιδευτικής αξιοποίησης της συναισθηματικής γλώσσας των βιβλίων, όπως: η ζήλεια ανάμεσα στα αδέλφια, το διαζύγιο των γονέων, η απουσία του γονέα από την οικογένεια, η φτώχια, η εμπειρία ή ο φόβος του θανάτου, η αρρώστια ως προσωπικό βίωμα ή ως συμβάν στο στενό περιβάλλον του παιδιού, η παιδική εκμετάλλευση και κακοποίηση, η αντιμετώπιση του ξένου, η αλλαγή διαμονής, ο φόβος για εγκατάλειψη, σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή κ.α. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο στις αγορές μέσω eshop
Η Σμαράγδα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ (Μ.Α.) στο New York University, ειδικεύτηκε στη Διδασκαλία και Μάθηση της Γλώσσας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το 1998 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ τού Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το διδακτορικό της είχε τίτλο: Το δημιουργικό γράψιμο στην ολική θεώρηση της γλώσσας-έρευνα με παιδιά του δημοτικού.
Το 1997 επιμελήθηκε το παιδικό περιοδικό Το Παγώνι ως συγγραφέας και αρχισυντάκτρια, με ανάθεση από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Θεσσαλονίκη 1997. Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε συνέδρια για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία και έχει δημοσιεύσει σε γνωστά περιοδικά και εφημερίδες άρθρα λογοτεχνικού και επιστημονικού περιεχομένου. Με το λογοτεχνικό της ψευδώνυμο (Σμαράγδα Μανταδάκη) έχει εκδώσει μυθιστορήματα, επική ποίηση και παραμύθια για παιδιά. Επίσης, επιμελήθηκε σενάρια για εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ δήμων της Θεσσαλονίκης. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα της κρατικής τηλεόρασης ΕΤ3 στην μορφωτική εκπομπή για την εκπαίδευση και το παιδί με τίτλο: «Γνωρίζω το παιδί μου;»
Εργάστηκε αρκετά χρόνια στην ιδιωτική και τη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από το 2000 διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Σήμερα είναι μόνιμη επίκουρος καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο τη Διδακτική της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Π.Τ.Δ.Ε. -Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ίδρυσε και συντονίζει τον Όμιλο Ρητορικής Επιχειρηματολογίας και Αφήγησης (2010) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Ο.Ρ.Ε.Α.). Η ομάδα απευθύνεται σε φοιτητές και άλλους φίλους της ρητορικής ως άσκησης του προφορικού λόγου για την αναζήτηση της αλήθειας και την αισθητική του λόγου δια της επιχειρηματολογίας και της αφήγησης.