BUSINESS BASICS - Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΟΥ
με ΦΠΑ
Το βιβλίο αυτό βάζει σε μια τάξη το χάος της «επιχειρηματικής πληροφορίας» που αφορά την επιχειρηματικότητα των «μικρών». Αποτελεί έναν χάρτη ο οποίος δείχνει στη μικρή επιχείρηση ποιες παγίδες να αποφύγει και ποια χνάρια να ακολουθήσει. Εξηγεί βασικές έννοιες όπως δεν τις έχει εξηγήσει κανείς (επιχειρηματικότητα, καινοτομία, επιχειρηματικός άνθρωπος, πώς ξεκινάει η μικρή επιχείρηση, πώς καινοτομεί, πώς αναπτύσσεται, ποιες είναι οι προτεραιότητές της, τα στάδιά της, η σχέση της με την τεχνολογία).
Καταδεικνύει, επίσης, τους λόγους για τους οποίους η μικρή επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα startups, αποδομώντας καθετί ακατάλληλο ή επικίνδυνο για αυτήν και παρουσιάζοντας, εντέλει, μια απλή μέθοδο σχεδιασμού και ανάπτυξής της.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Η μικρή επιχείρηση, το 97% του επιχειρείν στην Ελλάδα, ακολουθεί την corporate αφήγηση, τα τεχνολογικά startup και γραφειοκράτες ειδικούς που δεν άνοιξαν ποτέ τους ούτε περίπτερο. Ποιο ξεφτέρι το σκέφτηκε αυτό, να τον κάνουμε πρόεδρο του πλανήτη;
Business plan Όσο είναι ψάρι το ψαρονέφρι, άλλο τόσο είναι σχέδιο δράσης ένα business plan.
Motivation Γάμοι, ζουρνάδες & νταούλια για τους «α-προσπάθητους».
Management Η επιχειρηματικότητα είναι κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο,
ενώ το management είναι γκουρμεδιά του Masterchef.
Πάθος Η εισβολή του Άρλεκιν στο επιχειρείν.
Σπουδές Το business administration διδάσκει administration, όχι business.
Startups Νηπιαγωγείο όπου τα παιδάκια ταΐστηκαν πολλή ζάχαρη.
Οικοσύστημα Ομάδα στήριξης Ανώνυμων Εντρεπρενούρηδων.

Οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο στις αγορές μέσω eshop
Ο Άρης Ξυπολιτόπουλος είναι πιστοποιημένος business coach και εκπαιδευτής ενηλίκων, ιδρυτής του businessbasics.gr, προσφέρει πρακτική εκπαίδευση και ανάπτυξη σε μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που περιγράφεται σ’ αυτό το βιβλίο.
Ο Άρης δεν είναι ακαδημαϊκός, δεν προέρχεται από τον χώρο των consultants, δεν πάσχει από τους ιδρυματισμούς των managers, δεν χρωστάει σε κανέναν για να τα λέει «όπως πρέπει». Σκέφτεται διαφορετικά, μιλάει και γράφει έντονα, κάτι που πολλές φορές παρεξηγείται ως επιθετικότητα αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από το προσωπικό του στίγμα μέσα στην επιχειρηματική αφήγηση.