ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2019

ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2019

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΩΝ 2003-2019

ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζοντας το πολύτιμο έργο τους οι εκδόσεις «ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΌΡΑΜΑ» του Γιώργου Δημητρόπουλου στην Αμαλιάδα, μας δίνουν και φέτος άλλον έναν τόμο της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», τον 17ο κατά σειρά. Στις 448 σελίδες του παρουσιάζεται η ιστορία, αρχαιολογία, λαογραφία της Ηλείας, η ποίηση, η πεζογραφία καθώς και άλλες εργασίες. Συνεργάστηκαν ιστορικοί, αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, κοινωνιολόγοι, συλλέκτες, μελετητές, περιβαλλοντολόγοι, ποιητές, με έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη γι’ αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο, την Ηλεία μας, και έδωσαν ένα σύνολο πολύπλευρο και πρωτότυπο. 

Η «ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ–ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 19» είναι μια φιλόξενη στέγη πολιτισμού που ευαισθητοποιεί τον αναγνώστη πλουταίνοντας συνάμα τις γνώσεις του καθώς θα εντρυφήσει στους μύθους και την ιστορία της Ηλείας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης θα περιηγηθεί σε μοναστήρια και ναούς και θα ενημερωθεί για πλήθος θεμάτων γραμμένα από καταξιωμένους συγγραφείς. 

Ξεκινώντας από το εξώφυλλο που το κοσμεί ένας καθιστός ηλικιωμένος μάντης (5ος αι. π.Χ.), από το ανατολικό αέτωμα και στο οπισθόφυλλο άποψη του κατώτερου επιπέδου της εξέδρας του Ηρώδη του Αττικού (και τα δύο από το αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας). Όπως κάθε χρόνο την έκδοσή μας τιμούν με κείμενά τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Γερμανός και οι Διευθύντριες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλια, Αχαΐας κα Αναστασία Κουμούση και Αιτωλοακαρνανίας κα Ολυμπία Βικάτου. Ακολουθούν κείμενα διαφόρων συγγραφέων που πραγματεύονται περιόδους της Ηλειακής ιστορίας, εκκλησιαστικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος, ποιήματα, διηγήματα, θεατρικά κ.ά. με την έκδοση να κλείνει η βιβλιογραφική παραγωγή του 2018 και η μνημόνευση των αείμνηστων λογοτεχνών που με τη γραφίδα τους συνέβαλαν στην πρόοδο των γραμμάτων.

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του τόμου αυτού, αλλά και ΟΛΩΝ των τόμων της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» (2003-2019) με τους συγγραφείς και τα κείμενά τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας www.bibliopanorama.gr – περιοδικές εκδόσεις – ευρετήριο & περιεχόμενα 2003-2019 – PDF προϊόντος.

Τον τόμο της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 19» μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τον προμηθευτούν από το βιβλιοπωλείο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στην Αμαλιάδα, αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Αποστέλλεται ταχυδρομικά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με τις εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ στα τηλέφωνα 2622021221 & 2622029638 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@bibliopanorama.gr

All comments

Leave a Reply