• -10%
ΝΤΕ ΛΑ ΚΟΝΤΑΜΙΝ ΣΑΡΛ-ΜΑΡΙ DE LA CONDAMINE CHARLES - MARIE

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ

15,29 €
13,76 € Εξοικονομείτε 10%

με ΦΠΑ

O Λα Κονταμίν, γάλλος μαθηματικός, μας αφηγείται τους θρύλους και τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, τη χλωρίδα και τη πανίδα, τον πολιτισμό και τις θρησκείες που συνάντησε στην Αμαζονία και τις γύρω περιοχές, όταν, από το 1735 μέχρι το 1745, ηγείτο μιας επιστημονικής αποστολής με σκοπό τη χαρτογράφηση του Αμαζόνιου και των μεσημβρινών της γης, κατ’ εντολήν του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου ΙΕ’.

Το 1743 και 1744 εξερευνώντας την Αμαζονία ανακάλυπτε το καουτσούκ, που οι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν κιόλας ευρέως, και γνώριζε το κινίνο, πολύ γνωστά και τα δύο σ’ όλους μας σήμερα. Αν και το έργο του είναι σημαντικό, ο Λα Κονταμίν ίσως να μην ένιωθε και τόσο περήφανος αν ήξερε τι περίμενε την Αμαζονία τα κατοπινά χρόνια. Δεν παύει όμως να είναι από τους πρώτους που αξιοποίησαν τις επιστημονικές τους γνώσεις προς όφελος των Ευρωπαίων, και εις βάρος μιας περιοχής, παρθένας ακόμη και γεμάτης πλούτο για τους πάσης φύσεως τυχοδιώκτες.

 

Οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο στις αγορές μέσω eshop

Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

Charles - Marie de La Condamine: Κατά το α’ μισό του 18ου αιώνα έγιναν λίγα εξερευνητικά ταξίδια στη Νότια Αμερική. Το σπουδαιότερο ίσως απ’ όλα είναι η αποστολή του Σαρλ Μαρί ντε Λα Κονταμίν (1701-1774), γάλλου μαθηματικού και γεωγράφου, στην κοιλάδα του Αμαζονίου για να χαρτογραφήσει την περιοχή. Ο Λα Κονταμίν έφυγε από τη Γαλλία το 1735, επικεφαλής μιας επιστημονικής αποστολής. Για τον Αμαζόνιο ξεκίνησε στις 11 Μαΐου 1743, από κει πήγε στο Μακαπά, μετά στην Καγιέν και από το Παραμαρίμπο έφυγε για το Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου 1744.

Για περίπου δέκα χρόνια, λοιπόν, ο Λα Κονταμίν έμεινε στην κεντρική Αμερική. Το ταξίδι του απέδωσε πλούσιους καρπούς. Για πρώτη φορά ο Αμαζόνιος μελετήθηκε επιστημονικά. Ο Λα Κονταμίν αφιερώθηκε σ’ αυτόν τον σκοπό ξοδεύοντας χρήματα και την υγεία του. Όπως και τόσοι άλλοι έγινε δεκτός με αχαριστία και έλλειψη κατανόησης.

ΑΙΟΛΟΣ
ΑΙΟ-34-6

Data sheet

Διαστάσεις
21x14 εκ.
Σελίδες
154
Εξώφυλλο
Μαλακό εξώφυλλο
Σχετικά προϊόντα ( 16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία )

Εγγραφή

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό?
Συνδεθείτε ή Επαναφορά κωδικού